ИЗЛЕТ: 22. СЕПТЕМБАР 2019. ГРОЖЂЕНБАЛ – ВРШАЦ

0
0
0
s2smodern

„ВРШАЦ, ЛЕПА ВАРОШ“
* Јован Стерија Поповић

На око 80 км северно од Беогрда на међународном путу за Румунију смештен је Вршац, један од најлепших банатских градова. Нлази се у југоисточном делу Војводине, уз ивицу Панонске низије, у подножију и на обронцима Вршачких планина са којих се спушта свеж планински ваздух. Броји 40 хиљада становника и један је од најстаријих банатских градова. Познат је по томе што његове територије заузима простор природног резервта Делиблатске пешчаре. Једна од предности Вршца је близина границе са Румунијом од које је удаљен 14 км. Због чега је и железничи гранични прелаз смештен у њему.

Обилује бројном старим здањима разноврсних стилова, црквма и културним институцијама чувајући једну од најстаријих традиција мађу српским градовима.
И поред свега главна асоцијација на Вршац су вино и виногради. Овај град има дугу традицију у узгајању винове лозе од Дечана и Римљана па до данашњих дана. На његовим падинама су највеће плантаже виногрда које дају печат развоју града и околине. Посебно је значајан подрум „Вршачки виногради“ који је направљен у облику слова Y и један је од три највећа подума под једним кровом у Европи. Вршац је град значајних културних и спортских установа. Издвајају се градски музеј, библиотека, биоскопи и спортска дворана „Миленијум“.
Град може да се похвали многим знаменитим личностима које су потекле одавде, као што је сликар Павле Паја Јовановић, фотограф Милан Јовановић, песник Васко Попа, глумица Рада Ђуричин и највећи од свих, српски књижњвник *Јован Стерија Поповић који је са само три речи изразио дивљење свом родном граду „ Вршац, лепа варош“ .

Оно што свакако не треба пропустити су традиционалне манифестације које се одржавају у Вршцу као што су „Вршачки венац“ међународни фестивал фолклора, „Вршачка позоришна јесен“ и најпопуларнија од свих „Дани бербе грожђа“ познатија у народу као ГРЖЂЕНБАЛ, која се одржава сваке године, трећег викенда у септембру мрсецу.

ГРОЖЂЕНБАЛ
Дани бербе грожђа у Вршцу су традиционална карневалска манифестација посвећена грожђу и вину. Организује се сваке године, трећег викенда у септембру месецу. Прва оваква манифестација одржана је у кафани „Код два кључа“ далеке 1857.године. Маскота бербе је Винко Лозић, лик кога је створио знаменити српски писац, иначе рођен у Вршцу, Јован Стерија Поповић. Посетоци манифестације су у прилици да дегустирају чувена вршачка вина, купе грожђе, посете најчувеније винске подруме, уживају у укусним локалним специјалитетима и присуствују богатом културно уметничком програму који се одвија на улицама и градским трговима.

 

ОВАКО ЈЕ БИЛО 2015. ГОДИНЕ !

 

ПРОГРАМ ИЗЛЕТА

06: 30 h. - САСТАНАК ГРУПЕ НА ПАРКИНГУ ИСПРЕД РАКОВИЧКЕ ЦРКВЕ

07:00 h. - ПОЛАЗАК АУТОБУСА ЗА ВРШАЦ

09:30 h. – РАЗГЛЕДАНЈЕ ГРАДА. У пратњи локалног водиче „Туристичке организације Вршац“ и лаганој шетњи обићићемо најзначајније културно историјске споменика и
здања у Вршцу.

12::00 h. – СТАРТ КАРНЕВАЛСКЕ ПОВОРКЕ

14: 00 h. – ГРОЖЂЕ ИЗ АВИОНА

15 : 00 h. – РУЧАК ( ФАКУЛТАТИВНО ) у неком од вршачких ресторана или слободно време за индивидуалне активности и обиласке штандова излагача грожђа, вина, хране и других производа који се излажу у оквиру манифестације.

16:30 h. – КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИ ПРОГРАМ на улицама и трговима града.

18:30 h. – ПОЛАЗАК ЗА БЕОГРАД

20 : 00 h. / 20: 30 h. - ДОЛАЗАК У БЕОГРАД на место поласка.

ЦЕНА ИЗЛЕТА : 1,250.00 ДИНРА

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА : превоз аутобусом туристичке класе на наведеној релацији , пратиоца групе током целог излета, услуге Туристичке организације Вршац – локалног водича за обилазак града, организацију излета.

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА :, индивидуалне трошкове путника, заједнички ручак : цена _________ динра.

*СAТНИЦА и план разгледања града који су дати у програму излета су оријернтационог карактера и подложни су променама у зависности од прилика у саобраћају, приликама на локалитетима које разгледамо, организатора карневала, временских прилика, више силе.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА : Температура ваздуха прогнозирана за западну Србију за 22..септембар темп. око 25 ° C. Врме претежно сунчано. .

ГАРДЕРОБА : лагана спортска одећа, и обућа погодна за шетање..

 

ИЗЛЕТ: 31. АВГУСТ 2019.

0
0
0
s2smodern

ПРВА ВОЖЊА АУТО - ПУТЕМ „МИЛОШ ВЕЛИКИ“

БУДИТЕ МЕЂУ ПРВИМА КОЈИ ЋЕ ПРОЋИ НОВИМ АУТО – ПУТЕМ
ОБИЛАЗАК МАНСТИРА БОГОВАЂА, ВАЉЕВА И ПЕТНИЦЕ
КУПАЊЕ У КОМПЛЕКСУ ТЕРМАЛНИХ БАЗЕНА У ПЕТНИЦИ

ОВАЈ ИЗЛЕТ РЕАЛИЗУЈЕМО У САРАДЊИ СА „ТУРИСТИЧКОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ ВАЉЕВА“ .

ПЛАН ИЗЛЕТА :
06: 30 h. - САСТАНАК ГРУПЕ НА ПАРКИНГУ ИСПРЕД РАКОВИЧКЕ ЦРКВЕ.
07: 00 h. - ПОЛАЗАК АУТОБУСА ЗА МАНСТИР БОГОВАЂУ, ВАЉЕВО И ПЕТНИЦУ.

ПО ПРВИ ПУТ, АУТОБУСОМ ЋЕМО СЕ ВОЗИТИ НОВИМ АУТО- ПУТЕМ „МИЛОШ ВЕЛИКИ“. НА АУТО–ПУТ ЋЕМО СЕ УКЉУЧИТИ У МИСЛОЂИНУ КРАЈ ОБРЕНОВЦА. ИМАЋЕМО ЈЕДИНСТВЕНУ ПРИЛИКЕ ДА МЕЂУ ПРВИМА ВИДИМО ПРЕКРАСНЕ ПРЕДЕЛЕ СРБИЈЕ КРОЗ КОЈЕ ВОДИ НОВА САОБРАЋАЈНИЦА. ВОЗИЋЕМО СЕ УДОБНО И ЛАГАНО ДО ПЕТЉЕ КОЈА СЕ ЗОВЕ „КАПИЈА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ“ ГДЕ ЋЕМО СЕ ИСКЉУЧИТИ СА АУТО – ПУТА И КРЕНУТИ ЗА ЛАЈКОВАЦ, ОДНОСНО МАНАСТИР БОГОВАЂУ.

 

08: 30 h. - МАНАСТИР БОГОВАЂА. Манастир Боговађа се налази у истоименом селу на 6 км. удаљености од Лајковца. Припада Епархији Ваљевској СПЦ. Порекло назива манастира има два тумачења. Прво је да је Бог тај који вади из невоље- ,,Бого Вађа“ а друго по извору свеже воде коју је народ сматрао лековитом за лечење разних болести, а нарочито болести очију. Тај извор је временом прозван ,,Богова вода“ одакле је проистекло данашње име. Манастир је посвећен Светом Георгију Победоносцу.

Не постоје поуздани подаци када је првобитна црква подигнута, нити које био ктитор. Претпоставља се ипак да је Деспот Стефан Лазаревић почетком XV века могао бити ктитор првобитног манастира Боговађе.
По народном предању у Боговађи се упокојио син Деспота Ђурђа Бранковића, Гргур Слепи као монах Герман 1458. годину дана пре пада Српске Деспотовине... Полазак за Ваљево у 09: 30 h.

БОГОВАЂА

10 : 30 h.- ДОЛАЗАК У ВАЉЕВО. Ваљево је седиште Колибарског управног округа. Налази се у западној Србији, 100 километара југозападно од Београд. Градско језгро смештено је у котлини кроз коју протиче река Колубара. Ваљево спада међу већа и развијенија насеља у Србији. Током историје српског народа Ваљевци су имали истакнуту улогу у покретима за национално ослобођење, али поред војсковиђа и народних вођа велики је број значајних књижевника, уметника и научника пореклом из Ваљева.Требало би неколико куцаних страница да би се набројала сва имена Ваљевца који су задужили српску историју и српскин род. Навешћемо само нека : Јустин Поповић, Хаџи Рувин, Николај Велимировић, Алекса Ненадовић, Јаков Ненадовић , Прота Матија Ненадовић, Илија Бирчанин, Живојин Мишић, Жикица Јовановић Шпанац, Милован Глишић, Драгојло Дудић, Десанка Максимовић, Матија Бећковић, Драга Јонаш, Милоје Мића Орловић, Мики Јевремовић, Љуба Поповић Војислав Воја Брајовић, Јован Маљоковић, Нела Михајловић, Жељко Јоксимовић, Ненад Јездић, Милош Теодосић, Матија Настасић, ... све сами великани српске историје, културе, уметности и спорта. Слобидно се може рећи да Ваљево по свом значају за историју и култиру Србије заузима једно од прва четри места међу градовима Србије .

Водич кога је посебно за нас одабрала „Туристичка организација Ваљево“ и који ће нам бити домаћин приликом ове посете, сачекаће нас на чувеном Видиковцу „Маркова столица“ изнад Ваљева, одaкле се пружа величанствен поглед на пола Србије. Ту започиње наш обилазак града Ваљева. У лагној шетњи видећемо све значајније културне, историјске и верске објекте које овај град чине изузетним : Ваљевску Гимназију, Народни музеј, Музеј модерне уметноси, Зграду Суда, Десанкин трг, Трг Живојина Мишића, прошетаћемо Тешњарем - најстаријим и јединим очуваним старим градским језгром у Србији , обићићемо и разгледати Храм Васкресења Христовог који је после Храма Светог Саве у Београду највећи православни храм у Србији и који може да прими преко 2000 верника, што га сврстава у ред већих православних храмова у свету. Обилазећи једну од најлепших пешачких зона и шетајући кејом поред Колубаре чућемо много занимљивих прича о граду, његовој иторији, садшњости, бдућности и људима, које ће нам казивати наш домаћин из „Туристичке организације Ваљева“.

За оне који желе да ручају организоваћемо у једном од ресторана у Ваљеву заједнички ручак ( ( факултативно ) по врло повољној цени.

Полазак на термалне базене у Петници око 14: 00 часова.

ВАЉЕВО

14 : 30 h.- ДОЛАЗАК У ПЕТНИЦУ. СРЦ Петница је спортски комплекс играђен на само 8 километара од Ваљева. У оквиру овог комплекса налазе се четири базена . Због коришћења термалног изворишта температура воде је током летње сезоне 28 ° C, а зими температура се не спушта никад испод 26 ° C. У току купалишне сезоне квалитет воде редовно проверава ваљевски завод за јавно здравље, а посебна пажња се придаје хигијенским и здравственим аспектима.
ПЕТНИЦА

18 : 00 h. - ПОЛАЗАК АУТОБУСА ЗА БЕОГРАД.
20 : 00 h. - ДОЛАЗАК АУТОБУСА НА ПАРКИНГ ИСПРЕД РАКОВИЧКЕ ЦРКВЕ.

ЦЕНА ИЗЛЕТА : 1.500 . динaра
1.700 . ДИНАРА СА УЛАЗНИЦОМ ЗА БАЗЕНЕ

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА : превоз аутобусом туристичке класе на наведеној релацији , улазнице за базене у Петници уз доплату, пратиоца групе, услуге Туристичке организације Ваљево – локалног водича за обилазак града, организацију излета.

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА : заједнички ручак, индивидуалне трошкове путника.
*СAТНИЦА и план разгледања града која су дати у програму излета су оријернтационог карактера и подложни су променама у зависности од прилика у саобраћају, приликама на локалитетима које разгледамо, временских прилика, више силе.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ :
ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА : Температура ваздуха прогнозирана за западну Србију за 31.август преко 28 ° C. Врме сунчано.
ГАРДЕРОБА : лагана спортска одећа и обућа ; опрема за купање.

ИЗЛЕТ: 17. АВГУСТ 2019.

0
0
0
s2smodern

БЕЛА ЦРКВА - САСВИМ ОПУШТЕНО
ВОЈВОЂАНСКА ВЕНЕЦИЈА, СРЦЕ БАНТА

КУПАЊЕ НА БЕЛОЦРКВАНСКИМ ЈЕЗЕРИМА

БЕЛА ЦРКВА
У пространој котлини реке Нере, оивчена огранцима Карпатских планина и живописном лепотом околине, налази се Бела Црква, мирно банатско место које са чак осам прелепих језера, фасадама барокног стила, великим бројем паркова и зеленила, квалитетним вином и воћем чини прави мали војвођански рај за уживање, купање, одмор и забаву.

У градићу који је име добио по старој црквици на коју су наишли први насељеници, као да је време стало. Војвођански мир и равница, у комбинацији са старим историјским здањима барокних фасада, прелепо уређеним парковима и на хиљадама различитих врста цвећа, одају утисак као да сте се вратили век, или два уназад.

Том утиску додатан допринос дају чист и свеж ваздух, јер у Белој цркви не постоји ниједан индустријски погон, а одличан географски положај где се преплићу богаства плодне земље и бујне вегетације, чини ово место јединственим и веома привлачним за бројне туристе.

ЈЕЗЕРА
Ипак, оно по чему је “Војвођанска Венеција” најпознатија су прелепа вештачка језера, на дну Панонског мора. Овај уникатан доживљај купања, сунчања, одмарања и забаве на кристално чистим језерима окруженим зеленилом банатских равница, искуство је које ћете засигурно памтити.

Комплекс Белоцркванских језера чине пет већих језера: Главно језеро, Врачевгајско језеро, Шаранско језеро, Шљункара и Ново језеро, као и три мања. Овај јединствени комплекс привлачи из године у годину све већи број туриста који у летњим данима уживају у лепо уређеним плажама, спортовима на води и купању.

 

Туристичка организација Бела Црква

 

ПЛАН ИЗЛЕТА :

07:00ч - САСТАНАК ГРУПЕ НА ПАРКИНГУ ИСПРЕД РАКОВИЧКЕ ЦРКВЕ

07:30ч - ПОЛАЗАК АУТОБУСА ЗА БЕЛУ ЦРКВУ. До Беле Цркве се стиже путем преко Панчева и Ковина. Део пута води кроз Делиблатску пешчару,. Краћа пауза ради освежења и одмора.

08:45ч - ДОЛАЗАК АУТОБУСА У БЕЛУ ЦРКВУ, војвођанску Венецију. Обилазак Беле Цркве уз лагану шетњу улицама и у пратњи локалног воидча. Видећемо или посетити : Ватрогасни дом, Народни музеј, Српску православну цркву Светог Петра и Павла, Руску цркву, Римокатоличку цркву Свете Ане (у њој ћемо присуствовати минијатурном концерту на оргуљама), Градски Парк…

10:30ч – ВЕЛИКО ЈЕЗЕРО - Време предвиђено за слободне активности. Наш предлог је да се после обиласка града опустите на дивљим или урбаним плажама на неком од прелепих језера. Приступ и купање у језерима се не наплаћују! На уређеним плажама функционише читавог дана и изузетно професионалноно организована спасилачка служба. Сасвим опуштено уживајте у сунцу и купању!

18:00ч– ПОЛАЗАК аутобуса за Београд.

19:30ч – ДОЛАЗАК аутобуса у Београд на место поласка.

ЦЕНА ИЗЛЕТА : 1,350. динара

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: превоз аутобусом туристичке класе на наведеној дестинацији, пратиоца групе, локалног водича за обилазак града, организацију излета.

АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА: изнајмљивање лежаљки и сунцобрана, индивидуалне трошкове путника.

*Организатор задржава право измене редоследа посета појединим објектима и локалитетима. Сатница наведена у програму је оријентационог карактера и подложна је променама у зависности од саобраћајних услова, прилика на поједимим локалитетима које посећујемо или више силе.

ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
ГАРДЕРОБА: спортска одећа и обућа, опрема за плажу и купање.
ХРАНА: уколико не планирате ручак у неком од ресторана у Белој Цркви понесите сендвиче или храну која је припремљена тако да је можете конзумирати у природи или на плажи..
ВРЕМЕ: прогнозирана температура на дан излета 30o C

 

ЗЛАТИБОР 2019

0
0
0
s2smodern

kopaonik

Златибор је планина изузетне лепоте, а краси је пријатна клима, благо поднебље, пространи пропланци, бујни пашњаци испресецани планинским потоцима и прошарани бујним боровима по којима је ова планина и добила име. Налази се на магистралном путу Београд - Црногорско приморје. Од Београда је удаљен 230 км, а од Ужица 25 км. Лековитост ове планине огледа се у благости климе на висоравни од 1000 м. Преко њега се сударају планинске и морске струје које убрзавају лечење плућних и срчаних болести посебно болести штитасте жлезде и малокрвности.

ХОТЕЛ ПЛАНУМ - ЦЕНОВНИК

Цене су изражене у динарима, по особи, по дану, на бази полупансиона.

 Смештај   16. 03.-13. 07. 2019   13.07.-24.08.2019 24.08.-21.12.2019
 Б део  А део  Б део А део Б део А део
   2.450,00  2.650,00  2.650,00 2.850,00  2.450,00  2.650,00
 1/3 соба  2.350,00  2.500,00  2.450,00 2.650,00 2.350,00 2.500,00
 1/4 соба  2.150,00  2.350,00  2.250,00 2.450,00 2.150,00 2.350,00
1/2 апп 2.950,00 3.350,00 2.950,00
1/3 апп 2.850,00 3.150,00 2.850,00
1/4 апп 2.750,00 2.950,00 2.750,00

 

Доплате и попусти:

Попуст за децу до 3 године - заједнички лежај, без исхране - 100%
Попуст за децу од 3 - 10 г.- посебан лежај, дечија исхрана - 20%
Попуст за децу од 3 - 10 г.- заједнички лежај, дечија исхрана - 50%
Попуст за преноћиште са доручком - 10%
Попуст за помоћни лежај - 20%
Доплата за 1/1 собу/апп од 1/2 собе - 30%
Доплата за 1/2 од 1/3 и за 1/3 од 1/4 собе/апп - 30%
Доплата за 1/1 од 1/3 и за 1/2 од 1/4 собе/апп - 50%
Доплата за боравак мање од 3 дана - 20%
Доплата за услугу пуног пансиона, по особи, дневно - 600,00 дин
Доплата за пун пансион, по особи, дневно - деца до 10 год. - 300,00 дин
Боравишна такса по особи, дневно - 120,00 дин
Боравишна такса за децу од 7-15 година, по особи, дневно - 60,00 дин.
Осигурање по особи, дневно - 2,00 дин.

 

Исхрана: шведски сто (уколико је број гостију у одмаралишту мањи од 15 начин услуживања је класичан)
Превоз: Сопствени.
Цена аранзмана обухвата: Смештај на бази полупансиона.
Цена аранзмана не обухвата: доплате, индивидуалне и остале трошкове који нису предвиђени програмом.
Начин плаћања: Уплата на благајни, на рачун или платним и кредитним картицама.
готовинско плаћање:
•- 30% аконтације приликом резервације, а остатак 10 дана пре датума поласка на пут. Уколико се у предвиђеном року не изврши уплата преосталог износа до пуне цене аранжмана, сматра се да је путник одустао од путовања и да је резервација отказана.
одложено плаћање:
- Административна забрана или чековима грађана: 30% приликом резервације, а остатак на 4 месечне рате.

Минималан рок отказа аранжмана је 5 дана пре почетка услуге.